Houten vlonder


Alles op voorraad! Stel hier uw complete vlonder of aanlegsteiger samen. Kies uit Geïmpregneerde of bankirai hardhout vlonderplanken. Bestel daarbij onze onderliggers, palen en bevestigingsmaterialen zoals slotbouten, worteldoek en schroeven. Maak een keuze uit diverse diktes hardhout (25 jaar levensduur) of Geïmpregneerd naaldhout (7-15 jaar) of bekijk ons aanbod composiet terrasplanken.

Hoe zwaarder uw tuinmeubelen en andere terras accessoires, hoe dikkere vlonderplank wij adviseren. Lees onze tips voor het bouwen van een vlonder voor informatie over paalafstanden en aantal benodigde palen, planken en schroeven voor een schitterend houten terras of houten aanlegsteiger. NIEUW, gebruik onze terras planner voor berekenen aantal benodigde planken, balken enz.

Welke houten vlonder plank moet ik kiezen; hardhout of zachthout?

De keuze van je vlonderhout hangt af van verschillende factoren. Uiteraard moet het houten terras passen bij je smaak. Maar ook de prijs van een houten vlonderplank kan een argument zijn om te kiezen voor een bepaalde vlonderplank. Goed om te weten is dat het verschil in vlonderhout van naaldhout of hardhout hier al onderscheidend in is.

Een houten vlonderplank van hardhout heeft een levensduur van wel 25 jaar, terwijl een houten vlonderplank van zachthout 10 tot 15 jaar meegaat. Let op dat het onderhoud uiteraard hierbij een rol speelt. Houd je houten vlonder in top conditie door deze jaarlijks te voorzien van een beschermende olie of beits laag.

Houten vlonder