ZigZag Forms en kettingformulieren: Alles wat je moet weten!

ZigZags en kettingformulieren zijn twee handige manieren om informatie te verzamelen van klanten, leerlingen of anderen. Deze twee vormen van formulieren hebben verschillende voordelen, waardoor ze een populair alternatief zijn voor het verzamelen van informatie. In dit artikel gaan we dieper in op wat ZigZag en kettingformulieren precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat zijn ZigZag en kettingformulieren?

ZigZagformulieren zijn een soort formulieren waarbij de gebruikers meerdere stappen doorlopen om informatie in te vullen. De vragen die in een ZigZagformulier worden gesteld, zijn meestal verbonden met elkaar, waardoor de gebruiker eenvoudig door de formulieren kan navigeren.

Kettingformulieren zijn soortgelijk aan ZigZagformulieren, maar de stappen zijn meestal gericht op het verzamelen van informatie over één specifiek onderwerp. Kettingformulieren stellen gebruikers vaak voor om de informatie in meerdere stappen in te vullen, waardoor de informatie eenvoudiger te verwerken is.

Voordelen van ZigZag en kettingformulieren

De voornaamste voordelen van ZigZag en kettingformulieren zijn dat ze eenvoudig te maken en te gebruiken zijn, en dat de informatie die ze verzamelen gemakkelijk te verwerken is. Ze zijn ook een goede manier om informatie te verzamelen over een bepaald onderwerp, omdat ze gebruikers verplichten om op een gestructureerde manier door de formulieren te navigeren.

Een ander voordeel van ZigZag- en kettingformulieren is dat ze de gebruikers ertoe aanzetten om naar alle vragen te kijken. Dit helpt ervoor te zorgen dat alle informatie die verzameld wordt, compleet en accuraat is.

Hoe maak je een ZigZag of kettingformulier?

Als je een ZigZag- of kettingformulier wilt maken, is het belangrijk om eerst te bepalen wat je informatie is die je wilt verzamelen. Dan kun je de vragen opstellen die je wilt stellen. Als je alle vragen hebt opgesteld, kun je vervolgens de stappen in de ZigZag- of kettingformulier instellen.

Bron: ZigZag Forms